Een oefentherapie Cesar Helmond sessie

Oefentherapie cesar

Bij oefentherapie Cesar in Helmond worden paramedische behandelingen toegepast. Dit zijn behandelingen van klachten die zijn ontstaan door een verkeerde houding of een verkeerd bewegingspatroon. Deze kunnen worden veroorzaakt door een ziekte of een afwijking.

We denken niet na, we doen

Iedereen loopt, zit en staat op zijn geheel eigen wijze, waardoor ook iedereen voor deze activiteiten andere spieren gebruikt en belast. We denken er niet eens over na, we doen gewoon. Tot je bijvoorbeeld door je rug gaat. Dan kan ineens naar voren komen dat je altijd alles met slechts een spier gedaan hebt in je rug, terwijl je er veel meer had kunnen gebruiken. Heb je pijnklachten, dan kan oefentherapie Cesar in Helmond uitkomst bieden. Oefentherapie Cesar in Helmond zal proberen je een zo optimaal mogelijk grondpatroon van bewegen aan te leren en maakt het mogelijk om voor iedereen een goede houdings- en bewegingsgewoonten te ontwikkelen.

Klachten trachten in de toekomst te voorkomen

Behalve dat de klachten behandeld worden bij oefentherapie Cesar in Helmond, wordt dus ook getracht dergelijke klachten in de toekomst te voorkomen, uiteraard rekening houdend met de situatie waarin iemand zich bevindt. De specialist van oefentherapie Cesar zal in eerste instantie altijd kijken naar je lichaamshouding en hoe jij je beweegt. Daarbij houdt de specialist van oefentherapie Cesar in Helmond scherp in de gaten welke spieren en gewrichten er extra belast worden. Daarbij kijkt men bij oefentherapie Cesar in Helmond niet alleen naar de plek waar klachten ontstaan zijn, maar naar heel je lichaam.

Probeer gewoontes te veranderen

De therapeut van oefentherapie Cesar in Helmond zal samen met jou bepaalde gewoontes proberen te veranderen. Natuurlijk wordt wel rekening gehouden met de specifieke situaties die gelden bij je thuis en op het werk. Om dit te bewerkstelligen wordt een persoonlijk plan gemaakt door de therapeut van oefentherapie Cesar in Helmond. Bij dit plan worden gerichte oefeningen gezocht.

Toepassing in je dagelijks leven

Het is de bedoeling dat je door het werk van oefentherapie Cesar in Helmond leert voelen waarom je een bepaalde beweging beter op een bepaalde manier uit kunt voeren. Belangrijk is namelijk dat alles wat je leert ook daadwerkelijk toegepast wordt in het dagelijks leven, wil je althans een blijvend resultaat realiseren. Door de behandelingen bij oefentherapie Cesar in Helmond leer je bovendien bewuster met je eigen lichaam om te gaan. Geheid dat je een beter houding en een gezondere manier van bewegen gaat aanleren.

 

Meer informatie vindt u op de website van Flex oefentherapie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *