Hoe kies je de fittingen voor jouw sanitair?

Sanitair fittingen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. De modellen verschillen naargelang het materiaal, het type installatie, maar ook naargelang het gewenste gebruik. Geconfronteerd met deze grote diversiteit, weet je waarschijnlijk niet waar je het moet zoeken? Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de juiste sanitaire fittingen.

Het materiaal van de fitting

Bij het kiezen van de juiste fitting moet je rekening houden met materiaal waaruit het is gemaakt. Zo vindt je op de markt zowel de PER fitting, de PVC fitting, de koperen fitting, de messing fitting en de meerlagen fitting. De PER fitting is gemaakt van kunststof en messing. Deze staat bekend om zijn installatiegemak. De PVC-fitting is populair. Het bijzondere is dat het gemakkelijk verlijmd kan worden. Koper daarentegen komt naar voren als het meest veelzijdige, vanwege de gemakkelijke aanpassing aan elke situatie. Bovendien is de levensduur uitstekend. Wat betreft de messing fitting, dit is een soldeerfitting. Het zorgt voor een perfecte isolatie van het metaal.

Het type installatie

De keuze van de fitting wordt ook bepaalt door de installatiemethode. Zo vind je op de markt de schroefverbinding. Deze verbinding wordt vaak gebruikt in sanitaire voorzieningen. Voor een betere afdichting dien  je Teflon of sleep op de schroefdraad aan te brengen. Er is ook de soldeerfitting die meestal van koper of messing is gemaakt. Dit type verbinding onderscheidt zich door zijn vrij grote diameter van rond de 10 tot 60 mm. Er zijn vele andere verbindingen, zoals de press fitting, olive, sliding, compressie of de blind klemmstutzen.

Gebruik

De keuze van jouw fitting hangt ook af van het gebruik dat je ervan wilt maken. Er zijn fittingen geschikt voor sanitair, verwarming of watervoorziening. Een goede tip is om contact op te nemen met een professional die de beste fittingen voor jouw situatie zal voorstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *