Je theorie examen halen binnen een dag

Als je je rijbewijs wil halen, zijn er, zoals iedereen wel weet, twee onderdelen: een praktijk- en een theorie-examen. Voor het praktijkexamen heb je rijlessen nodig, maar voor het theorie-examen moet je veel uit een boek uit je hoofd leren. Dit kan veel tijd kosten, maar daar zijn gelukkig oplossingen voor. In een dag je theorie halen is namelijk mogelijk! Deze tekst gaat over het theorie-examen. Welke onderdelen heeft het examen? En hoe werkt een eendaagse cursus?

Het theorie-examen

Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen. Het eerste onderdeel heet gevaarherkenning. Je krijgt hierbij een foto te zien en moet dan kiezen of je moet remmen, gas moet loslaten of niets moet doen. Er zijn 25 vragen in deze categorie waarvan je er 13 goed moet hebben. In het tweede deel wordt de kennis getoetst, door middel van 12 vragen. Het laatste deel is inzicht, wat 28 vragen bevat. De kennis en inzicht vragen zijn wat diverser. Vaak zijn het meerkeuze vragen, maar er zijn ook andere opties zoals sleepvragen of hotspotvragen. Voor kennis heb je 7 minuten en moet je 10 vragen goed hebben. Voor inzicht heb je 15 minuten en moet je 25 vragen goed beantwoorden.

Theorie in één dag halen

Zoals je hebt kunnen lezen, mag je maar weinig fouten maken in je theorie-examen. Om je hierbij te helpen, zijn er verschillende aanbieders van cursussen. Deze duren maar één dag. Het werkt als volgt. Je komt op de locatie van de aanbieder, waar je voor wordt bereid op de vragen. Vaak worden verschillende ezelsbruggetjes gebruikt om je te helpen met leren. Deze maken het leren gemakkelijker en leuker. Afhankelijk van het gekozen tijdstip kan dit ‘s ochtends of ‘s middags. Daarna ga je naar de gekozen CBR-vestiging waar je het examen direct na de cursus maakt. Het vervoer wordt voor je geregeld. Dit soort pakketten zorgen ervoor dat je gemakkelijk en snel je theorie kunt halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *